NIEUW DOEL POTGROND / TUINGROND ACTIE EN PLANTENMARKT 2020

Nieuwe verlichting en motoren voor de wijzerplaten van de 4 klokken in de kerktoren.

De ruim 40 jaar oude motoren die de wijzerplaten aandrijven zijn niet meer te repareren en aan vervanging toe. Zoals u wellicht heeft opgemerkt staan er al een aantal klokken stil. Ook voor de verlichting van de cijfers en de wijzers zijn geen gloeilampjes meer te krijgen.

Deze verlichting zal kunnen worden vervangen door milieuvriendelijke LED lampen.

Om dit project te laten slagen kunt u ons op 3 verschillende manieren helpen:

Ten eerste houden we weer een potgrond/tuinaarde actie op zaterdag 21 maart en 4 april waar u van 10.00 tot 12.00 uur uw grond kan komen ophalen en bestellen bij de fam. C. Brinkman op de Boslaan 11. Tel. 0294 231868. Wij bezorgen gratis in Vreeland vanaf 3 zakken potgrond 40 liter a € 4,00 en tuinaarde vanaf 5 zakken 40 liter a € 2,50.

Ten tweede houden we weer onze jaarlijkse plantenmarkt op zaterdag 9 mei van 9.00 tot 14.00 uur op het kerkplein. Hierover meer in het volgende nummer van Kerknieuws.

Ten derde kunt u ook een gift overmaken op bankrekeningnummer NL51 RABO 0373 731 310 t.n.v. de Protestantse Gemeente Vreeland onder vermelding van: plantenmarkt/wijzerplaten kerkklok .

De opbrengsten van de plantenmarkt en potgrond / tuingrond actie in 2020 zullen naar verwachting niet voldoende zijn om de totale kosten van € 7.000 voor dit project te financieren. Hiervoor is 2 jaar van inzameling nodig.

Echter, de tijd dringt omdat enkele klokken al stil staan. Helpt u mee om dit project in 1 jaar te realiseren door een (extra) gift over te maken?

Hier worden we wijzer van”.

Namens de plantenmarktcommissie,

Lieke Berger